<$BlogRSDUrl$>

18.6.04

Samiske kyrkjedagar 

Samiske kyrkjedagar
Nett no (kl. 09.00) opnar dei fyrste samiske kyrkjedagane i Jokkmokk i Sverige.
Over 500 deltakere fra hele Sapmi (sameland) samles til helgen til de første samiske kirkedager. Arrangementet i Jokkmokk, Sverige blir det største felleskirkelige samiske arrangementet noen gang.

- Samiske kirkedager vil vise at det skjer mye spennende innen samisk kirkeliv og kultur for tiden. Vi tror også at arrangementet vil inspirere til økt kirkelig engasjement for urfolkssamarbeidet over landegrensene i nord, sier generalsekretær Synnøve Brevik i Samisk kirkeråd for Den norske kirke.
---
Russiske samer
På Samiske kirkedager deltar også en delegasjon på omkring 25 samer fra Russland. Synnøve Brevik er glad for den russiske deltakelsen.

- Den russiske delegasjonen kommer sammen med erkebiskop Simon fra Murmansk i Den russisk ortodokse kirke. De fleste russiske samer tilhører Den russisk-ortodokse kirke, og jeg håper denne kirken framover kan til et nettverksarbeid som involverer flere russiske samer i kirkesamarbeidet i Barentsregionen. De russiske samene har en langt dårligere situasjon enn samer i de nordiske landene. Samlingen på Samiske kirkedager kan skape økt oppmerksomhet om dette, sier Brevik.
Les meir.
Logo og informasjon frå kyrkja.no
Send ein kommentar.
# lagt inn 18.6.04 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?