<$BlogRSDUrl$>

17.6.05

Nytt NT 

Bibelselskapet.no:
Det femte bindet i serien NTR - Det nye testamente revidert er her. Det inneheld Apostelgjerningane og ni av breva i Det nye testamentet.

Med denne boka er serien med reviderte tekster fullført. Her kan bibellesarar gjera seg kjende med nye tekster og lesa kommentarane som omsetjarane har skrive til omsetjinga.

Bibeltekstene i boka er Apostelgjerningane, Første og Andre Timoteusbrev, Brevet til Titus, Brevet til Filemon, Hebrearbrevet, Jakobs brev, Peters første og andre brev og Judas' brev.
Vårt Land:
I november får Norge en ny utgave av Det nye testamente.

Det er fem år siden prosessen med å skape et nytt NT startet. To oversettelsesteam, med til sammen ti personer, tok fatt i hver sin hovedbolk av Det nye testamente. Denne uka ble bindet med prøveutgaven av de ni siste reviderte skriftene utgitt både på nynorsk og bokmål.
Les meir:
Bibelselskapet.no
Vårt Land

3. juli, under Dei nynorske festspela, kan du få med deg debatten: Blir det nye bibelspråket for nytt? i Aasentunet. Debattleiar er min gode ven Per Halse. Undertittelen er også formulert som eit spørsmål: "Er bibelomsetjarane Sylfest Lomheims læresveinar?" Det kan jo bli interessant å høyre kva Sylfest Lomheim vil svare på det, han sit i panelet. Det teologisk korrekte svaret er nei (og her ser eg bort frå endringa "læresvein > disippel", den er eg ikkje glad for), vi tener ein annan Herre ...
# lagt inn 17.6.05 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?