<$BlogRSDUrl$>

20.9.05

Valfridom 

I dag har Ottar Grepstad, direktøren ved Nynorsk kultursentrum, halde den femte årstalen om tilstanden for nynorsk skriftkultur - i Gamle Logen i Oslo.

Eg var til stades, i Bibelselskapet syntest dei det var ein fornuftig idé å bruke arbeidstid på ein slik stad. Temaet for talen, "Prinsippet nynorsk", er kalkert over nymarxisten Ernst Blochs store verk "Das Prinzip Hoffnung" (og det gjev positive assosiasjonar; Bloch har også vore inspirasjonskjelde for ein viktig forfattarskap innanfor tysk teologi, Jürgen Moltmann og hans "Theologie der Hoffnung". Parentes slutt).

Delar av innhaldet kan nok verke resirkulert frå tidlegare årstalar. Men analysen av begrepet valfridom er aktuell (sjølv om valkampen er over for denne gangen) og interessant.

Mykje gildt folk var til stades. Eg fekk mellom anna ein god prat med Roger Lockertsen, som var mellomlanda på veg frå Tromsø til Stavanger. Og så hadde eg gleda å helse på Aslak, sannsynlegvis den yngste nynorske bloggaren på nettet, kan hende med noko hjelp frå far Eirik Helleve. Aslak sjølv låg i barnevogn.
# lagt inn 20.9.05 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?