<$BlogRSDUrl$>

3.12.05

Det liberale dilemma 

er tittelen på eit av Hans Skjervheims mest siterte essays. I Dagsavisen i dag gjer det såkalla liberale organ Dagbladet - som BlixBlog vanlegvis omtalar med forakt - ein langt meir respektabel innsats i møte med dette dilemmaet enn det eg hadde venta:

"Nå slår Dagbladet tilbake mot artistene som trakk seg fra Frelsesarmeens julekonserter. – De var fullt klar over homofili-debatten da de sa ja, hevder Dagbladets konsertansvarlige Anders Grønneberg."
– Det var Oslo Gospel Choir selv som ringte Dagbladet og sa de ville støtte Frelsesarmeen – vel vitende om at Frelsesarmeen alltid hadde hatt dette homofilisynet. Jeg flyttet på programmet for å gjøre plass til dem. Men etter en uke med debatt rundt Frelsesarmeen melder de avbud. Som arrangør blir man oppgitt. Jeg har opplevd mer politisk korrekthet de siste tre ukene enn på et helt liv, sier Grønneberg.
For ordens skuld: BlixBlog har nok eit langt meir liberalt syn på homofilt samliv enn Frelsesarmeen. Men medan respekten for Frelsesarmeen har kome uskadd frå dei siste vekene med debatt, er respekten for ulveflokken av pressefolk og saueflokken av artistar kraftig synkande. Unnataket er altså Anders Grønneberg og (til mi store og positive overrasking) Dagbladet.

Les meir
# lagt inn 3.12.05 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?