<$BlogRSDUrl$>

28.2.10

Nynorsk lyrikk 

I Groruddalen.no melder Nils Braanaas antologien Nynorsk lyrikk. 25 diktarar - 220 dikt, redigert av Henrik Skorven, pensjonist og kulturaktivist ved Furuset Seniorsenter:
Jeg har i jula hatt den store gleden å lese gjennom denne samlingen. Den viser for det første hvilken verdifull skatt denne nynorske lyrikken representerer i norsk bokheim. Dette aner vi nok i det daglige når vi betenker det som måtte være den enkeltes yndlingsdikt, men det er når denne diktningen trer fram i en samlet tradisjon fra Ivar Aasen i et hundreårs løp fram til Tor Jonsson som døde i 1951 – at vi får syn for sagn. Leseropplevelsene står i kø og topper seg i gledelig gjenkjennelse gjennom nylesing av «klassiske» landsmålsdiktere som Vinje, Blix, Garborg, Sivle, men også ved å gjenoppdage nyere navn med topp kvalitet, Aslaug Vaa ved siden av Tarjei Vesaas; Jacob Sande sammenstilt med Olav H. Hauge o.s.v.
Til dem som ennå måtte stille seg tvilende til denne nynorske tradisjonen, har jeg bare å framkaste følgende hypotetiske tanke:
Tenk dere at den plutselig forsvant!
Boka kom på Selja forlag i 2009.
# lagt inn 28.2.10 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?