<$BlogRSDUrl$>

23.7.10

Fedrelandssalmenytt 

"Over og ut for fedrelandssalmen". Tapet av søndagsmorgonen på NRK P 1 har nådd Dagblad-spaltene. Hans Fredrik Dahl skriv ein sindig, balansert og informert kommentar i dag.
SÅ HVORFOR GRÅTE for at radioen slutter å sende denne salmen fast hver søndag morgen? Fordi dens fjerning markerer en forandring av samfunnet som vi nok kan finne uunngåelig, men som like fullt tvinger oss til å tenke.

KRISTNE SYMBOLER forsvinner, noen fordi de kjennes forargelige, andre fordi de minner om en statskirke vi ikke lenger har – i alle fall ikke som offisiell kirke som forpliktende for alle. Samfunnets pluralisme virker utvannende, naturlig nok. NRK sender ikke lenger fast, daglig andakt, og høymessen hver søndag som var så selvfølgelig før, blir nå oppspedd med innslag fra andre trossamfunn. Dette må være slik. Men noe går tapt, hvis vi ikke lenger kan leve med fortidas vaner og skikker.
Oppdatering: Guffen har vore så venleg å gje meg peikaren til nettversjonen av Dahl i ein kommentar. Eg legg den her òg.
Oppdatering 2: Hans Fredrik Dahl og fung. kringkastingssjef Per Arne Kalbakk i fedrelandssalmedebatt i Kulturnytt NRK P 2 kl. 16.03 23. juli (peikar til programmet er ikkje lagt ut enno, kl. 17.35. Gå til Nettradio og søk på "Kulturnytt").
# lagt inn 23.7.10 3 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Peikar til Dahl-kommentaren: http://www.dagbladet.no/2010/07/23/kultur/nrk/salmebok/12655585/
Av Blogger guffen, 4:34 p.m.  
Takk, Guffen! Eg legg peikaren inn i innlegget.
Av Blogger Anders, 5:12 p.m.  
Hei!

I går fikk jeg vite at jeg muligens er i slekt med Elias Blix på farsida.
Av Anonymous Hihaho, 1:53 p.m.  
Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?