<$BlogRSDUrl$>

14.5.11

17. mai i Elias Blix sitt rike 

I jubileumsåret er Elias Blix naturligvis med når det feires 17. mai på hjemplassen Sandhornøy. Leder for 17.-maikomiteen Monica Vatshaug og leder for lokalutvalget Rolf Solbakken synes det er ekstra stas at NRK TV kommer for å la hele landet få del i feiringen.

Det er noe helt spesielt å synge Gud signe vårt dyre fedreland, No livnar det i lundar og Barndomsminne fra Nordland på Sandhornøya 17. mai. Derfor starter årets 17. maitog på Sandhornøy med sang og musikk ute ved Elias Blix-bauten kl. 11.15. Og for å sette en ekstra spiss på feiringen vil også hurtigruta MS Nordnorge delta i feiringen. Fra bautaen går toget til Elias Blix-bysten der det blir tale og kransenedlegging, musikk og sang, før toget fortsetter videre til skolen.

- Vi håper alle på Sandhornøy og flest mulig fra andre plasser i kommunen stiller opp og gjør dette til en minnerik opplevelse, sier Monica Vatshaug. I tillegg er det naturlig­vis flott om hyttefolket benytter anledningen og legger feiringen av nasjonal­dagen til Gildeskål.

Siden det nok blir en del flere mennesker enn vanlig på Sandhornøy 17.  mai, må alle parkere på skiltede plasser i området ved skolen, og så følge gratis buss ut til bautaen.

- Men her er plass til alle, så kom i lag med oss, dette blir flott! avslutter Rolf Solbakken.

Elias Blix - Jubileum 2011 - 17. mai i Elias Blix sitt rike

# lagt inn 14.5.11 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?