<$BlogRSDUrl$>

16.9.03

Borgarplikta 

Jo, eg HAR gjort borgarplikta. Frå Enebakk kan det meldast om tilbakegang for A og KrF. Om KrF vil, kan A likevel framleis få ordføraren. Kor stor skilnaden vil vere, veit eg ikkje; handlefridomen er heller liten.

Meir spennande er Oslo-valet, der NRK - Kultur melder at kulturpolitikken kan bli avgjerande for korleis byrådet blir sett saman:
Om kulturpolitikken ikke akkurat blir byrådsforhandlingenes hete potet, kan den faktisk avgjøre hvilke partier som sitter i byrådet. Valget i Oslo hadde ingen seierherrer. Arbeiderpartiet og SV gjorde gode valg, men fikk ikke flertall i bystyret, og fordi det er et parlamentaristisk system i Oslo får de derfor ikke byrådsmakten.

Nå må det sittende byrådet, Høyre, Krf og Venstre, forhandle med Fremskrittspartiet om sammensetningen av det nye byrådet, og Frp er helt klar, de skal inn. Og dermed blåser det rundt kulturpolitikken, ettersom Venstre, som har gått til valg på kulturpolitikk, byutvikling og miljøvern, nekter å sitte i byråd med Fremskrittspartiet.

Så får vi sjå korleis det går med sidemålsstilen ...

Oppdatering:
Og i Tromsø held Røde Herman (A) fram som ordførar.

Send ein kommentar.
# lagt inn 16.9.03 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?