<$BlogRSDUrl$>

29.11.04

Frå forfattarfronten 

Aftenposten, 26.11.2004:
Mens enkelte av medlemmene i Forfatterforeningen ikke har utgitt bøker på årevis, sliter unge, ferske forfattere med å slippe inn. - Skikkelig ubehagelig å bli avvist, sier Olaug Nilssen. Hun debuterte som forfatter i 1998.
- For to år siden ga jeg ut min andre bok, og søkte om medlemskap i DnF, men fikk blankt avslag. Det syntes jeg var sårende, sier Olaug Nilssen.
Slik begynner oppslaget om eit gammalt stridsspørsmål i fagrørsla til dei skjønnlitterære forfattarane (vi faglitterære har det litt meir fredeleg, men vi har andre opptakskriterium). Olaug Nilssen vart i sommar kåra til ein av "dei ti beste unge forfattarane i Noreg". At ho ikkje var god nok for Forfattarforeininga, var eg faktisk ikkje klar over. Sannsynlegvis seier det mest om foreininga. Sjølvforsvaret deira, ved leiaren, kan du lese i Aftenposten 27.11.2004. Og om du er interessert i kva Olaug eigentleg sa, er nok bloggen hennar ei vel så god kjelde som Aftenposten.

Kva dette har med Elias Blix å gjere? Ein heil del, sjølvsagt, mannen var både medlem og tillitsvald i Forfattarforeininga.
# lagt inn 29.11.04 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?