<$BlogRSDUrl$>

20.9.06

Stavanger i kveld 

Vårt Land:
Tirsdag kveld trer en rekke nynorske salmer fram i ny drakt når verket «Salmer for barn» urfremføres i Stavanger.

Dikteren Ragnar Hovland har et nært forhold til de nynorske salmene.
– De betyr mye for meg. Jeg var en flittig, om ikke frivillig, kirke- og søndagsskolegjenger, og måtte pugge salmene, forteller han.
Ofte er han å finne med en liten salmebok på innerlomma som han som barn fikk av sin bestefar.
...
– Dette er et forsøk på å finne den nynorske salmetradisjonen gjennom en rekke kjernesalmer. Jeg er opptatt av at det en lærer som barn skal kunne få bety noe for resten av livet, sier Kolbein Haga, prosjektleder for Norsk Orgelfestival. Sammen med Hovland har han plukket ut kjente salmer, hovedsakelig av Elias Blix, som «Med Jesus vil eg fara», «Jesus du er den himmelveg» og «Den himmelske Fader». Dette er salmer som har sterk tradisjon som barnesalmer, men som betyr like mye for voksne.
– Vi har bevisst valgt salmer som ikke er moraliserende, sier han. Ideen til prosjektet kom fra ham, og han tok kontakt med musikeren Sommerro og dikteren Hovland.
– De er to som kunne få fram det lekende i dette. Hovland har evnen til å se det barnlige og naivistiske, og uttrykke seg med få ord. Sommerro har også dette lekende i tillegg til å være teknisk flink, sier Haga.
Les meir.
# lagt inn 20.9.06 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?