<$BlogRSDUrl$>

13.2.09

Namnestrid 

I Bodø er det strid om namnet på plassen i det nye kulturhuskvartalet, det er slett ikkje alle som finn "Knut Hamsuns plass" som det mest passande namnet. Avisa Nordland si "Åpen linje" var open for forslag i går. BlixBlog tek klar stilling, Tor P. Larsen er vår mann:
Elias Blix plass
– Området for kulturhus og bibliotek må hete Elias Blix plass, mener Tor P. Larsen på Sandhornøy. – Vi sokner til Bodø, legger han til.
Andre framlegg er "Fridtjov Anderssens plass" (har du gløymt han? Bodøs store komponist), "Halvdan Sivertsens plass" og "Domprost Iversens plass" . Men eg trur det er dette framlegget som må bli ein god nummer to:
– Hva med Horst Gõtz Plass? For å ære han som med fare for sitt liv ikke slapp bomber over Bodø, men over Vestfjorden og skrev seg inn i Bodøs krigshistorie. En plass Bodø blir alene om.
Oppdatering, 15.02.09: Stort engasjement i Bodø om denne saka, sanneleg heldt debatten i "Åpen linje" fram i går òg:
Elias Blix
– Synes Elias Blix plass blir riktig. Han var en stor salmedikter, mener en kvinne.
Men merk kommentaren nedanfor om skrivemåten! Av nye framlegg har eg mest sans for "Regine Normanns plass" - denne forfattaren var forresten dotter til ein skolekamerat av Elias Blix ved Tromsø seminar. Vel, namnestriden har stort konfliktpotensiale, like til avfolking:
Flytter fra byen
– Hvis navnet på den diskuterte plassen blir Terje Nilsens plass tar jeg med meg kjerring og unger å [SIC] flytter fra byen.
# lagt inn 13.2.09 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?