<$BlogRSDUrl$>

24.4.09

Andakten 

Siri Sunde i morgonandakten på NRK i dag:

Utover hele måneden er det konfirmasjoner og vårkvelder, turnstevner og speiderturer og mye mer. Og alt rammes inn av musikken og sangene, salmene og marsjene. Grieg og Blix og Wergeland og Sissel, skolekorps, gudstjenester, taler, sangkor og buekorps.

Snusfornuften vil si at dette er i meste laget, nasjonalromantikk og besteborgerlighet. Det lurer også en reell fare bak alle de gode mai-ordene: finner vi ikke den rette balansen mellom stolthet og selvgodhet, mellom fedrelandskjærlighet og det å ha nok med oss selv, kan alle de gode ordene rørt sammen til en saus, få en skremmende farge: brun!

Kjære mai, du skjønne, milde og fargerike – velkommen i 2009! Igjen er det tid for å la seg rive med og la seg begeistre. Tid for å undre seg over dette skaperverket vi er en bitte liten del av sammen med uendelig mange andre. Ta imot maimåneden fra en raus Skaper. Fylles av takknemlighet for livet og våren og alle gode gaver.

Gledelig mai!

Oppdatering, 25.04.2009: Om nokon finn Siri Sunde litt vel profetisk, kan eg gjere kjent at det er NRK som står for det profetiske innslaget denne gongen. Dei har lagt ut andakten for 30. april ...
# lagt inn 24.4.09 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?