<$BlogRSDUrl$>

15.5.09

... og livnar ... 

I desse tider burde eg vel heller registrere treff for "Gud signe vårt dyre fedreland", men det orkar eg ikkje. Kvar norsk kommune med respekt for seg sjølv har lagt ut det lokale 17. mai-programmet på heimesidene sine, og i kvar kommune med respekt for seg sjølv har Fedrelandssalmen ein sjølvskriven plass. Altså blir det meir vår i denne spalta. Det er ikkje mange sitat frå Vi Menn på BlixBlog, men her kjem eit om "Elendig veistandard i Russland":
Om vinteren er det altså greit, veien er stivfrossen og man kan kjøre i henhold til fartsgrensen, 70 km/t.

Men når det livnar i lundar og det blir vår, er det en helt annen sak. De siste 100 milene før Jakutsk er ikke dekket med asfalt, og de som vil til denne byen pr. bil, bør tenkte seg om flere ganger – i det minste sjekke langtidsvarselet.

Dette gjelder hele sommeren, som er ganske kort i dette området av Russland. Her er stort sett kaldt. Vinterstid er gjennomsnittstemperaturen i Jakutsk 41 minusgrader.

Les også: Her tenker det mest på sex
I det noko oftare siterte Harstad Tidende kunne ein for eit par dagar sidan lese:
No livnar det i lundar
...no lauvast det i li. Liene blir grønnere for hver dag som går. Og snøklokka koser seg i sola.

De siste par ukene har våren virkelig gjort seg gjeldende. Også i år blir 17. mai et fargesprakende skue i det rødt, hvitt og blått... og grønt.
Litt lenger sør følgjer Helgelands Blad opp:
Det er vår!
No livnar det i lundar, no lauvast det i li. Det er vel fagre stunder når våren kjem her nord. Og atter som eit under, nytt liv av daude gror.

Vi låner Elias Blix' ord for å beskrive årstiden vi er inne i. Vi skal riktignok ikke påstå at ting er helt dødt om vinteren, - for det da skjer da vitterlig ting da også i vår flotte, aktive region; ytre Helgeland. Men det er noe som våkner om våren.
Bloggaren Olastuen.no har ein annan innfallsvinkel:
No livnar det i lundar, no lauvast det i li…
Våren har kommet for fullt. Strålende vær på Østlandet de siste dagene har ført til en ekstrem blomstring, og for oss allergikere er ikke alt like positivt med nettopp det. I følge NAAF er nærmere 900.000 nordmenn plaget med pollenallergi, og ca 1/3 av disse lider så fælt at livskvaliteten reduseres betraktelig.
I dag sluttar vi eksotisk. Klar Tale har sett på 17. mai-feiring i Sjømannsmisjonen:
Svein Helge Rødahl er nok den som skal feire 17. mai lengst. Han er prest i Sørøst-Asia. Fra fredag 15. mai til mandag 18. mai skal Rødahl reise rundt på Filippinene for å feire sammen med andre nordmenn.
– Jeg har allerede begynt feiringen av 17. mai. Jeg er i en liten by som heter Toledo. Her har jeg møtt flere nordmenn. Vi har sunget både «Ja, vi elsker» og «No livnar det i lundar», sier Rødahl.

Han forteller at det er mange norske menn som bor på Filippinene. Flere av dem er gift med filippinske kvinner. Rødahl holder gudstjeneste og arrangerer 17. mai-leker for barna.
# lagt inn 15.5.09 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?