<$BlogRSDUrl$>

12.8.09

Dønna-diktarar 

Helgelands Blad 11.08.2009:
Hans H. Skei (63) er professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, og hadde kommet for å snakke om Dønna-dikterne John Klæbo og Ole E. Rølvaag da Helgeland Museums avdeling i Dønna arrangerte bokkafé fredag.

Noen og tjue litteraturinteresserte møtte opp, og i den lune solkroken til Nordvika gamle handelssted fikk de høre Skei fortelle om de to og lese litt fra det de har skrevet, før det ble åpnet for spørsmål og kommentarer.

Ved bordet nærmest Skei satt Jon Austad (85) og lyttet interessert. Den tidligere kommunepolitikeren, lokalhistorikeren og skolesjefen var lærer for klassen til Skei da han gikk på framhaldsskolen på Glein i 1959-60, noe professoren ikke unnlot å kommentere.
Høgst lesverdig. "John Klæbo er totalt ukjent og glemt for de fleste i Norge.
- Men vi må ta vare på ham. Han kom jo herfra", seier Skei, som sjølv har skrive ein fin artikkel om Klæbo i boka Vegen til bøkene. Artiklar om norsk litteratur (2003).

Ja visst. Lesarar av Ein betre vår ein gong vil kjenne Klæbo (og fetteren og sambygdingen hans, biskop Anton Christian Bang) frå miljøet rundt Elias Blix. Eg får kanskje vere så ublyg å nemne at forfattaren av denne boka også har skrive den vesle artikkelen om John Klæbo for Allkunne.
# lagt inn 12.8.09 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?