<$BlogRSDUrl$>

20.11.09

Prisnytt: Blix-prisen 

Enda viktigare enn Brageprisen er sjølvsagt (for BlixBlog) utdelinga av minneprisen for Emma og Elias Blix. Den går i år til Bodø-artisten og produsenten Are Bredal Simonsen. Juryen seier mellom anna:
I nordnorsk språkdrakt, med umiskjenneleg bodødialekt, skriv han poplåtar som skildrar liva våre i stort og smått; tekstane hans evnar å vise lyttaren magien i kvardagen og augneblinken, som i til dømes den særs vellykka poplåta “paradis”. Songen held fram bitte små glimt av Paradis; her er dei små gledene i kvardagen, eit glimt at lys januar, ein sms frå ein gammal venn, og glømte skattar ein finn igjen. Slik løftar Bredahl Simonsen det kvardagslege til noko større, poetisk, og han maktar å skape ein høgare himmel over dei små liva våre. Og på dette viset blir tekstane hans også små kvardagssalmar i livet til det moderne mennesket; melodien er smart pophandverk og tekstlinjene løfter blikka våre og lar oss sjå kvardagslivet vårt i eit nytt lys som skapar undring. Det er ei gåve å få ein sms av ein gammal venn, eller kjenne det første lyset i januar, og orda til Bredahl Simonsen får oss til å stoppe opp ved akkurat dette.
Dette er eit spennande val, eit slag "crossover", kan hende. Det er altså for TEKSTANE sine musikaren Simonsen blir prisa. Les heile grunngjevinga hos Avisa Nordland.
# lagt inn 20.11.09 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?