<$BlogRSDUrl$>

8.4.10

Jubileumsnytt 

Stort og dobbeltsidig oppslag om Blix-jubileet neste år i Avisa Nordland (Næravisa) i dag, featuring prosjektleiar Petter Kjærnes (og skrive av avisas venlegsinna lokalreporter Connie Slettan Olsen):
– Vi ønsker å ha fokus på Blix som salmedikter, sier Kjærnes og legger til.
– Han var nok den etter Ivar Aasen som har hatt mest betydning i framveksten av nynorsk. Og ved sin fornorskning av språket gjennom bibeloversettelse og salmedikting bidro han til at kirkens innhold ble mer gjenkjennelig for folk og de gjorde det til sitt, sier Kjærnes.
Økt kunnskap. En av Blix-jubileets samarbeidspartnere er Salten Kultursamarbeid. Det har bestemt at Elias Blix skal være tema, den såkalte kulturknaggen, neste år. I fjor var det Knut Hamsun som var kulturknagg.
– Hovedmålet med jubileet er å gi opplevelser kommunalt, regionalt og nasjonalt som øker kunnskapen om og forståelsen av hans liv og diktning. Med jubileet håper vi på varige effekter som skal bidra til å styrke den lokale stoltheten og knytte Elias Blix til Gildeskål, sier Kjærnes.
175 arrangement. Detaljplanleggingen starter prosjektgruppen med i disse dager.
– Vi har et ønske om å få til 175 arrangementer i tilknytning til jubileet. Det er ambisiøst, men ikke umulig, sier prosjektlederen. Det som allerede er klart er de tre hovedaktivitetene.
– Det blir åpning i februar med arrangement på kirkestedet og i Gildeskål kulturhus. Deretter blir det folkefest på sommeren. Også det på kirkestedet. Og så skal kulturskoleforestillingen for Salten knyttes opp til Elias Blix-jubileet. Alle de andre arrangementene skal vi starte planleggingen av nå, avslutter Kjærnes.
# lagt inn 8.4.10 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?