<$BlogRSDUrl$>

7.8.10

Bjørn Sortland festspelforfattar i 2011 

blank

Bjørn Sortland (Foto: Aschehoug forlag)

Bjørn Sortland (Foto: Aschehoug forlag)

Forfattaren Bjørn Sortland frå Bømlo i Sunnhordland blir festspelforfattar under Dei nynorske festspela 2011. Han er den attande forfattaren som får denne æra. Dei nynorske festspela 2011 blir arrangerte i Ørsta og Volda frå torsdag 23. til søndag 26. juni, med Ivar Aasen-tunet som hovudarena.

Bjørn Sortland er fødd i 1968, og han debuterte i 1992 med boka Det er ikkje natta. Han har seinare gitt ut om lag 40 bøker, dei fleste for barn og unge, men han skriv også bøker for vaksne. Sortland har markert seg internasjonalt, og bøkene hans er omsette til mange språk og har kome ut i svært mange land, mellom anna Tyskland, USA og Taiwan. Bjørn Sortland skriv bøker både på nynorsk og bokmål. Langt dei fleste er på nynorsk, og det er naturleg nok desse det blir lagt vekt på under Dei nynorske festspela. Forfattarskapen som heilskap blir det òg sett lys på.

Ivar Aasen-tunet - Bjørn Sortland festspelforfattar i 2011

BlixBlog gratulerer! Utan å undervurdere resten av produksjonen til Sortland: Fint at ein skikkeleg ungdomsbokforfattar blir festspeldiktar.

# lagt inn 7.8.10 0 kommentarar
Skriv ein kommentar
Send innlegget til nokon du kjenner

Kommentarar:

Skriv ein kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?